Berlusconi stapt op

Van onze verslaggever

Silvio Berlusconi stapt, zoals verwacht, op als partijleider van Volk voor de Vrijheid. Naar eigen zeggen heeft dit vooral te maken met de beschuldigingen aan zijn adres over het al dan niet betalen van pensioenpremies. In een open brief schrijft Berlusconi onder meer: “Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder. Altijd maar was de strijd voor mij belangrijker dan de penningen.” Berlusconi stelt in de brief dat elke politicus in Rome onder een vergrootglas wordt gelegd. “Ik heb veel fouten gemaakt. Daardoor heb ik vijanden gekregen. Mijn strijd was echter immer oprecht, mijn aanpak evenwel niet altijd goed doordacht.” Berlusconi sluit af met de tekst: “Ik ben op dit moment door al mijn krachten heen. Ik hoop dat anderen de strijd, die heel hard nodig is, zullen voortzetten. En bij deze wil ik nog de groeten doen aan Henk Krol.” Een reactie van andere partijleiders is er nog niet. Zij zijn op dit moment aan het onderhandelen over het bezuinigingspakket dat het Italiaanse kabinet aankomend jaar wil doorvoeren.

Regering betuigt spijt

Van onze verslaggever

De Nederlandse regering heeft diepe spijt betuigd over het slechte weer van de afgelopen weken. In een verklaring geeft de regering aan het zeer te betreuren dat zoveel mensen slachtoffer zijn geworden van de teleurstellende weersomstandigheden. Specifieke excuses waren er voor kampeerders en barbecue-bezitters, en de regering schrijft dat zij zich actief heeft ingezet om de weersomstandigheden voor die laatste twee groepen te verbeteren. Het kabinet wijst er verder nog op dat het slechte weer nu weliswaar uit Nederland verdreven lijkt, maar dat dat lang niet overal in de wereld zo is. Nog dagelijks worden mensen over de hele wereld geconfronteerd met bar weer en de gevolgen die dat met zich meebrengt. Over een eventuele financiële compensatie voor het tegenvallende zomerweer buigt het kabinet zich de komende weken.

Rapporten onderzoek gestolen

Van onze verslaggever

De rapporten van het onderzoek naar de diefstal van eindexamens blijken te zijn gestolen. Dat meldt een anonieme bron binnen de onderwijsinspectie vanmorgen. Vermoedelijk zijn de rapporten ontvreemd toen ze in een personeelskamer lagen. Hoe de daders het kamertje precies zijn binnengekomen is vooralsnog onduidelijk, maar de politie heeft in een verklaring wel aangegeven dat de al tijden vermiste sleutel van de personeelskamer er in elk geval niets mee te maken heeft. Wat de gevolgen voor het verdere onderzoek naar de diefstal van de eindexamens zullen zijn, wordt momenteel onderzocht. Mogelijk betekent het dat het onderzoek opnieuw moet worden gedaan. “Verdomme”, reageerde de woordvoerder van de onderwijsinspectie op de nog niet bevestigde berichten.

Nieuw eindexamen Frans ook uitgelekt

Quel fromage est français?
A. Camembert
B. Gouda
C. Gorgonzola
D. Les Français ne font pas du fromage.

Quel vin est français?
A. Sequoia Mountain
B. Liebfraumilch
C. Médoc
D. Les Français font seulement vodka. Aaaaah, oui.

Quelle tour est française?
A. La tour de France
B. La tour Eiffel
C. La tour Montparnasse
D. Je ne comprend pas la question. C’est une tour de force pour moi.

Pourquoi est le chauvinism français injuste?
A. Toutes les Français puent.
B. Le Français n’est pas une langue, c’est une collection de bruits horrible.
C. En France, tout est corrompu.
D. ‘Merde’ est un juron pathétique.

Ook Nederland gaat stemmen onderzoeken

Van onze verslaggever

Naar aanleiding van het onderzoek dat Azerbeidzjan heeft ingesteld naar het aantal op Rusland uitgebrachte stemmen tijdens het Eurovisie Songfestival, heeft ook premier Rutte een soortgelijk onderzoek aangekondigd. “De Azerbeidzjaanse president bekijkt waarom er geen punten naar buurland Rusland zijn gegaan, ik wil juist dat uitgezocht wordt waarom wij wel 2 punten aan Azerbeidzjan hebben gegeven. Dat lijkt mij minstens zo onwaarschijnlijk,” aldus Rutte. De premier kwam ook met verdere onderzoeksvoorstellen: “Het lijkt mij nuttig na dit onderzoek ook het eerste seizoen van Idols nog eens nader onder de loep te nemen. Hoe het kan dat niet Jim maar Jamai heeft gewonnen moet tot op de bodem uitgezocht worden.”