Nederlands Blazers Ensemble

Wat een geweldige vrouw.

En haar naam is Iva Bittová. Gisteren zag ik de poster van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij hangt overal door Amsterdam. Ik heb haar gevonden, ze is fanatiek maar blij. Op de poster staat Bittovà vrolijk aan haar viool plukkend, daar geniet ze van. Ze gaat op in haar spel en laat zich gaan. We weten niet wat ze schreeuwt of zingt maar waarschijnlijk is het onverstaanbaar gebral uit het diepst van haar wezen. Ze is een voorbeeld voor een ieder. Maak van je hobby je werk, en andersom, geniet en schaam je er vooral niet voor!

Onze eigen koningin zou een voorbeeld aan haar kunnen nemen, en ieder ander die zijn werk met een ernstig gezicht als een ernstige taak behandelt. Was zij onze koningin maar. Ze zou de toespraken zingen. Ik ben schoonmaker. Deze poster heeft mij frisse moed gegeven. Ik gooi de ballen er weer tegenaan en ga dansend en dweilend door de trappenhuizen in Amsterdam. Ik hoop dat iemand mij fotografeert en op de website van mijn werkgever plaatst. Dat mensen kunnen zien; dus zo doe je dat.

Ze is trots, kent geen gene en staat volledig achter de dingen die ze doet. Van de mensen die ik ken zou het overgrote deel er ziedend op aandringen dat een dergelijke foto verwijderd wordt. Niemand houdt ervan om op zo’n spontaan en persoonlijk moment gevangen te worden. Zij wel, ze zet een handtekening en stemt erin toe dat deze foto het beeld wordt dat elke Amsterdammer voor zich ziet bij het horen van de voor de afbeelding erg saaie naam van het Blazers Ensemble, namelijk het Nederlands Blazers Ensemble.

Deze heldin speelt morgen nog in Den Haag in de Nieuwe Kerk! Dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *