Valentijnsmisère, het vervolg

Enkele weken geleden schreef het eenzaamste lid van onze redactie op deze plaats over de horrors van valentijnsdag. Om dit betoog kracht bij te zetten noteerde hij (laten we hem voor het gemak ‘Claudio’ noemen) bovendien tien redenen om vooral alleen te blijven. De rest van de redactie, gezegend met intelligente, lieve en bovendien ontzettend aantrekkelijke wederhelften, was niet onverdeeld overtuigd van zijn gelijk. Daarop stak zij de koppen bij elkaar en presenteert u bij deze tien redenen om juist wel een relatie te hebben.

1. Tijd. Met een relatie houdt u tijd over om bijvoorbeeld een instrument te leren bespelen, een roman te schrijven, een postzegelverzameling aan te leggen of te skinnydippen in de Noordelijke IJszee. En dat komt allemaal omdat u nu met iemand in huis woont die geheel kosteloos de huishoudelijke klusjes doet. U hoeft dus niet langer te koken, af te wassen, het toilet te boenen of te stofzuigen. Of de ramen te lappen. Of boodschappen te doen. Of bedden te verschonen. Of te strijken. Of de douche schoon te maken. Of eten te bestellen. En daarbij komt nog één gigantisch voordeel: vrouwen kunnen niet tegen rommel. Dus als u maar lang genoeg wacht, verdwijnt uw troep vanzelf. Bovendien kunnen vrouwen veel efficiënter opruimen, en het kan nooit kwaad ze dat te vertellen. Natuurlijk, hier staat zo af en toe een film met Hugh Grant of Ryan Gosling tegenover, maar dat weegt nooit op tegen de talrijke gemakken die u ervoor terugkrijgt.
2. Persoonlijke hygiëne. Uw onderbroeken wórden immers gewassen.
3. Smaak. Vrouwen hebben begrepen dat de wereld slechts uiterlijk vertoon is. Daarom hebben ze dat tot hun specialiteit gemaakt. Wat dat voor u als man betekent? Dat uw leven er veel succesvoller uitziet dan het in feite is. U woont in een prachtig huis, dat smaakvol is ingericht, u draagt fraaie kleding in geslaagde kleurcombinaties en geeft kortom de algehele indruk dat u het prima voor elkaar heeft. Niemand zal vermoeden dat u de hele dag werkloos voor de televisie zit, terwijl uw vrouw de centen verdient. Bijkomend voordeel is dat de door u gekochte diamanten, halskettingen, parfums en romantische dinertjes u dus niets kosten.
4. Sociaal verkeer. U kent het wel: u bent uitgenodigd op een feestje waar u niemand kent. Geforceerd spreekt u mensen aan, voert een niet-lopend gesprek en moet na vijf minuten alweer op zoek naar een nieuwe gesprekspartner. Waarna dit schema zich herhaalt. De hele avond. Op dat soort momenten is het erg fijn een vrouw aan uw zijde te hebben. Vrouwen zijn hier namelijk veel beter in. Ze kennen immers veel meer mensen en zijn tevens in staat een gesprek met een vreemde voeren, zonder dat dit vrijwel meteen eindigt in een grote, aporetische stilte. Om op dit soort momenten vol interesse knikkend naast uw wederhelft te staan verleent u tevens een gevoel van betekenis en geeft zin aan uw bestaan.
5. Borsten. Oh yeah!
6. Billen. Oh yeah!
7. Valentijnsdag. Met een liefdesbetrekking hoef je op deze dag de frustratie over je eigen situatie niet op papier te zetten. In plaats daarvan kunt u genieten van een heerlijk avondje met uw geliefde in een zeer verlokkelijke uitdossing, rode wijn, kaarsjes op de badrand, smoothjazz en rozenblaadjes.
8. Coïtus. Misschien erg voorspelbaar, maar daarom niet minder waar. Een reden die zeker mannen zal aanspreken, is dat je in een relatie uitgebreid en zonder gêne het voortplantingsritueel kunt oefenen. Nu kun je zeggen dat je daarvoor geen relatie nodig hebt en dat is waar. Maar een vaste relatie biedt wel de belofte van kwalitatieve en kwantitatieve regelmaat, geeft een stuk meer zekerheid ten aanzien van overdraagbare aandoeningen en kost aanzienlijk minder drankjes.
9. Toekomst. Aangezien vrouwen bewezen intelligenter en succesvoller zijn dan mannen, is het een kwestie van tijd voordat ze de dienst gaan uitmaken in de wereld. Omdat daar nogal wat eeuwen van vrouwenonderdrukking aan vooraf zijn gegaan, is het waarschijnlijk dat je als man tot zondebok wordt gebombardeerd. De enige bescherming die u dan nog zult kunnen vinden, is in de vorm van een relatie. De vrouw onderdrukt haar eigen man immers niet, of op z’n minst minder. Een relatie beginnen is tevens de enige manier om op hoge leeftijd nog serieus genomen te worden. Alleenstaande mannen op leeftijd zijn in het jargon van de vrouw namelijk automatisch ‘vieze oude mannetjes’. Dat wilt u niet. Zeker niet als de vrouw ons mannen tegen die tijd bij de ballen heeft.
10. Lingeriesetjes. Net als voor kalkoenen geldt: gevuld zijn ze zoveel beter!

1 Thought.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *