De Met Man en Muys Survival Guide: How to survive a muggenbite?

De eerste aflevering van De Met Man en Muys Survival Guide  was een doorslaand commercieel succes. Hoewel we in alle verschenen recensies compleet zijn afgekraakt, hebben we meer dan 850.000 printjes weten te verkopen. En dat terwijl het ook gewoon gratis op internet stond, de sukkels. De redactie heeft daarom besloten een nieuwe editie te schrijven, om een nieuwe bedrijfsmagnetron te kunnen betalen, daar Thomas in de vorige met oud en nieuw zijn duizendklapper probeerde voor te verwarmen, met desastreuze gevolgen. Deel twee van de Survival Guide: How to survive a muggenbite?

  • Regel nummer één is als altijd; raak niet in paniek. Het overleven van een muggenbeet kan een stressvolle bedoening zijn. Een recentelijk onderzoek van de universiteit van Helgoland heeft uitgewezen dat je, wanneer je ontspannen bent, een hogere kans hebt dingen te overleven. Wanneer tijdens een telefonisch gesprek gevraagd of dit ook voor muggenbeten geldt, zei de Helgolandse professor Krautmeier: “Vast wel.”
  • Muggenbeten kunnen malaria veroorzaken. Hieraan kun je sterven. Probeer dus altijd, wanneer je gestoken wordt, te voorkomen dat je malaria krijgt.
  • Muggen staan niet bekend om hun persoonlijke hygiëne. Je weet nooit of het beestje zijn tanden gepoetst heeft voor hij je beet, laat staan of hij geflost heeft. Druppel daarom altijd wat mondwater over de beet.
  • Sla een mug nooit dood; wie weet heeft hij/zij wel kinderen, is het een brandweermug of runt hij een muggenweeshuis. Aan de andere kant kan het ook een dictatormug zijn, in welk geval ik je alleen aan kan raden zo hard mogelijk te meppen.
  • Neem niets aan van uw dokter. Hij is ook maar een door het systeem gevormde pillenslijter en is enkel op uw geld uit. Een muggen beet valt net zo goed te behandelen met natuurlijke alternatieven als koeienmest of slootdrap, als met dure anti-biotica of paracetamol.
  • Probeer niet teveel vuil in de wond van de muggenbeet te laten komen. Ik raad aan om gewoon twee maanden binnen te blijven. Zo loopt u het minste gevaar op besmetting en kunt u eindelijk die dvd’s met ‘de hoogtepunten van het voetbaljaar 2003’ kijken die u ooit voor sinterklaas kreeg op het werk.
  • Probeer uw muggenbeet niet te verhullen met make-up. Make-up is gay. Tenzij u een vrouw bent, in welk geval ik u mijn innige deelneming wil overbrengen.

Mug

2 Thoughts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *