De Met Man en Muys Survival Guide: How to do boodschappen at the Albert Heijn?

Hartelijk dank, hartelijk dank! Dank u voor alle lieve brieven die wij als redactie hebben ontvangen na het publiceren van de tweede editie van de Met Man en Muys Survival Guide. Wij konden niet vermoeden dat dit geschrift voor zoveel maatschappelijke beroering zou zorgen. Dagenlang hebben we jankend boven de grote stapel post gezeten, omdat we in elke brief weer een klein drama troffen. Het is hartverscheurend om te lezen van hoeveel geliefden u reeds afscheid hebt moeten nemen door toedoen van muggen. Wij begrijpen echter wel volkomen waarom u het contact met hen hebt verbroken: make-up is echt behoorlijk gay. Maar gelukkig is er ook reden tot optimisme: de vorige editie van de Met Man en Muys Survival Guide was wederom een gigantisch commercieel succes. De financiële meevaller was zelfs zo groot dat Claudio in een zuiver vreugdemoment een wit-leren ochtendjas heeft besteld. De rest van de redactie is bang dat we die de komende tijd dus wel vaker in de redactionele loods tegen gaan komen. Hoe dan ook, tijd voor de deel drie van de Met Man en Muys Survival Guide: how to do boodschappen at the Albert Heijn?

  • Loop richting het gebouw waar de winkel zich gevestigd heeft. U kunt dit meestal herkennen aan een aantal uithangborden. Nader het gebouw en loop zo dicht mogelijk langs de buitenmuren. Op een gegeven moment zult u een aantal verdiepingshoge ruiten passeren. Wanneer deze ruiten plotseling open schuiven, heeft u de ingang gevonden. Wandel kalm maar rap door de ontstane opening naar binnen.
  • Voor u ziet u een aantal stapels winkelmandjes. Pak er één uit, maar nooit de bovenste. De bovenste mandjes hebben namelijk de lichaamssappen van twijfelende klanten over zich heen gekregen, en daar kunt u nare ongemakken aan over houden. Kies altijd voor de mandjes zónder wieltjes. Het belang hiervan zal u later duidelijk worden.
  • Loop door het nogal krappe gangpad richting het poortje met daarop een pijl. Schrik niet: zodra u nadert, gaat het poortje open. Wandel gezwind door.
  • Volg een vaste route door de winkel. De volgorde maakt niet veel uit, zorg alleen dat u het overzicht houdt en niet in chaotische paniek vervalt. Eindig altijd bij de vrieskasten, want anders moet u bij thuiskomst een drabbig soepje van sperziebonen en zalmfilet van de bodem van uw tas schrapen.
  • Intussen zult u gemerkt hebben hoe bloedirritant de mandjes met wieltjes zijn. Overal waar u moet zijn wordt de weg versperd door klanten die het karretje, als was het een vers geschoten otter, achter zich aan slepen. Waar zij vroeger het mandje netjes aan de arm hielden, is van dit fatsoen tegenwoordig helaas geen sprake meer. Het laatste restje vernis dat we ‘beschaving’ noemen is hiermee dan ook definitief verdwenen.
  • Open nooit de glazen deuren van de koeling. De handvatten zijn ronde gaten en wie weet wat daar allemaal in heeft gezeten. Wacht geduldig tot iemand anders de deuren heeft geopend, pak wat u nodig heeft en loop daarna snel weg. Kijk niet achterom.
  • Wanneer u alles in uw mandje hebt verzameld, maakt u de gang naar de kassa. Vermoedelijk staat hiervoor een kleine rij; sluit rustig aan. Zodra de klant voor u zijn of haar boodschappen op de lopende band heeft gelegd (een ongeschreven regel is dat men op dat moment een scheidingsbalkje op de band plaatst), kunt u beginnen met uitladen. Sorteer zorgvuldig: de zware dingen eerste, daarna de lichtere waren. Zo verkort u de inpaktijd. Zet het mandje na het uitladen in de stapel onder of vlak voor de loopband.
  • Wacht geduldig.
  • Groet de caissière. Laat uw Bonuskaart zien en berg deze daarna meteen weer op. Zo voorkomt u dat u deze vergeet. Op dit moment ziet u zich geplaatst voor een lastig dilemma: alvast beginnen met inpakken, met als consequentie dat het betalen langer duurt, of eerst de betaalmiddelen gereedmaken zodat u snel kunt betalen, waardoor het inpakken echter wel langer duurt. Een rationele keuze valt hier niet te maken: gok, maar doe het overtuigend.
  • Laadt uw boodschappen in en volg de stroom klanten die zich richting de twee schuivende ramen beweegt. Negeer de accordeonspeler en vervolg uw weg naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *