De Met Man en Muys Survival Guide: How to steak over?

Wij van Met Man en Muys krijgen regelmatig brieven van verontruste lezers. Meestal zijn hun zorgen tamelijk abstract van aard: Waar moet het heen met de wereld? Hoe doorbreken we de politieke impasse? Wat is de zin van het leven? Kun je echt blind worden van masturberen? Het interessegebied van onze lezers is inderdaad breed. Toch rolt er zo nu en dan ook een veel praktischer vraag op de redactie binnen. Vandaag bijvoorbeeld kregen we deze: Hoe steek je een straat over? Dat klinkt misschien als een simpele vraag, maar wij nemen de beantwoording wel heel serieus. Dat moet van de afdeling Klantenservice. Dus vandaag in de Met Man en Muys Survival Guide: How to steak over?

 • Vind een weg. Hoe groter de weg, hoe interessanter het oversteken wordt. Met name de A2 is fascinerend.
 • Zoek een zebrapad of voetgangersstoplicht. Of deze er ligt of staat is wederom afhankelijk van de grootte van de weg. De A2 heeft ze echter niet. Laat u niet afleiden door het feit dat voetgangers overal behalve op het zebrapad de weg oversteken.
 • Wacht voor het zebrapad of het voetgangerslicht. Wacht ook als er geen officiĆ«le oversteekplaats is. Negeer alle andere mensen die toch doorlopen.
 • Kijk naar links, dan naar rechts, dan weer naar links. Dit is een essentiĆ«le handeling. Komt er op het oog niets aan, dan kunt u voorzichtig aan de oversteek beginnen (mits het eventuele voetgangerslicht op groen staat, uiteraard).
 • Blijf ook tijdens het oversteken op uw hoede. Fietsers en scooters beschouwen stoplichten als vrolijke straatverlichting en zijn vaak niet in staat om het concept van een zebrapad te begrijpen. Pas tevens op voor automobilisten: zelfs als je gezakt bent voor een IQ-test is het gewoon mogelijk een rijbewijs te halen.
 • Een aparte categorie waarvoor u moet oppassen tijdens het oversteken is de pizzabezorger op de scooter. Kies er nadrukkelijk niet voor om demonstratief zijn koers te versperren, want hij zal instinctief mikken op uw kuiten. Bovendien zijn er genoeg andere manieren om hem tegen het asfalt te laten smakken zonder daarbij uw eigen leven in de waagschaal te hoeven leggen.
 • Als u een oversteekplaats met een vluchtheuvel heeft gevonden, dient u ook op die vluchtheuvel uitgebreid weer naar links, rechts en links te kijken. Het lijkt misschien alsof de gescheiden rijbanen exclusieve richtingen hebben, maar vergeet de fietsers en scooters niet. En de toevallige baviaan achter het autostuur. Verwacht het onverwachte.
 • ‘Vluchtheuvel’ klinkt misschien veilig, maar pizzakoeriers kunnen u er moeiteloos doodrijden. Blijf kijken.
 • U nadert nu de overkant. Pas op het stoepje of, in het geval van de A2, de vangrails.

1 Thought.

 1. Over bavianen gesproken; wat dacht u van mensen die rijles hebben. Ik ken er zo een. Part-time pizza koerier, vooral om 18:30 in zijn buik, als hij net gegeten heeft.

  Als je ergens bang voor moet zijn als oud vrouwtje in het post-GTA tijdperk, is het wel een rijlesser – met IQ of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *