De Met Man en Muys Survival Guide: How to take pleasure from de spits

We leven in roerige tijden. U zult het vast al vaker gehoord hebben, maar het is crisis. Niet alleen op de markt. Ook de cultuur verkeert in een staat van wanhoop. Op die momenten is daar, precies op tijd overigens, het zinkende schip der rede vol behaarde gezichten van de mannen van Met Man en Muys, om u te begeleiden naar rustiger vaarwater, een kalme zee vol vissen en roze kwallen. Een nieuwe aflevering van de Man en Muys Survival Guide! Nu bent u misschien wat kritisch over zelfhulp, maar we vertrouwen erop dat u er weer intrapt. De markt voor zelfhulpboeken is immers ongekend groot en ondanks het feit dat zelfhulpboeken, net als onze Survival Guide, nog nooit iemand beter maakten blijven ze verkopen. Inmiddels zit de Nederlander ellendig en onderuitgezakt op de bank te staren naar  een boekenkast vol titels als Voel Je Goed in Je Lijf of Verander Je Man Alsof Dat Kan. Nog nooit is iemand manager geworden in een dag, en nog nooit is iemand miljonair geworden door het lezen van een biografie. Uw liefdesleven zal niet verbeteren door in bed te stappen met uw sokken aan en eens fijn een poosje te bladeren in Meer Denken over Seks. Toch willen wij niet achterblijven. Vandaag leren wij u te genieten van de spits!

  • Blijf eten. Houd een hamburger in uw linkerhand en een milkshake in de rechter voor de incidentele slok. Zorg dat u altijd een blik mais in uw tas heeft. Mais is lang houdbaar.
  • Lach om rennende mensen. Rennende mensen zijn in verschillende categorieën in te delen. Er zijn er die rennen als overreden kangaroes. Zonder overtuiging. Er zijn er ook die rennen als struisvogels. Met de nek gebogen en een hoofd dat voor het lichaam uit schrijdt. Met een koffertje in de hand haasten deze hardlopers zich naar een nog onbekend perron. Verdwaasd en doelloos rennen talloze mannen, in hun zweterige bruine pakken, door de stationshal. Weer anderen lijken hun benen bij elkaar proberen te houden terwijl zij rennen. Het doel van deze techniek is onduidelijk. Met een rechte rug en de armen strak langs het bovenlijf rennen ze door de poortjes, bovendien met zichtbare tegenzin.
  • Koop een draagbare satelliettelevisie of een goed boek.
  • Schaf een discman aan.
  • Ga op de grond liggen en luister naar een CD met oceaangeluiden.

Verder is de spits gewoon volkomen ruk. Dat geldt trouwens ook voor de gelijknamige krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *