Bewapende Begrafenisondernemers

In Volkskrant Magazine¬†stond een tijdje geleden een mooie fotoreportage over de bewapening van leraren en leraressen op Amerikaanse scholen. Het Amerikaanse antwoord op een toename van schietpartijen is meer wapens. Zoals Reagan het leger vergrootte in vredestijd voor een eventuele preventieve oorlog, zo is de Amerikaanse juf voortaan in het bezit van een pistool.¬†Een van de foto’s toont de conrector van een schooldistrict in Ohio. Hij is in het bezit van een fors jachtgeweer, een mooi stel oorkleppen en een zonnebril. Hij voelt zich aanzienlijk op zijn gemak met deze uitbreidingen. De meest verontrustende foto is van een begrafenisondernemer, die een fluwelen doosje toont met daarin een klein pistooltje. Hij kijkt er een beetje stiekem bij. Magere hein heeft een nieuwe gedaante aangenomen, Jerry Cartmill is zijn naam. Op het eerste gezicht lijkt hij een keurige man. Zijn dikke buik verraadt hem echter. De zaken gaan goed! Hij heeft een vette ring om zijn worstenvingers en dus dat fluwelen doosje. Het is als de opticien met de laserpen, de huisarts met vieze deurklinken of de tandarts met de boor. We kunnen nu nog denken; die gekke Amerikanen, maar voor je het weet staat dikke Hein ook hier op de stoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *