Uitnodiging

Lieve, ontaarde lezer,

Wij als redactie van Met Man en Muys zijn zeer verheugd te constateren dat u zo intens blij bent met onze terugkeer. Het doet ons minstens net zo veel deugd weer terug te zijn, misschien nog wel meer. Waarschijnlijk zelfs. Hoe dan ook: de tekenen van uw affectie ontgaan ons niet. De pallets vol brieven, knuffels, flessen wijn, bruidsboeketten, antieke piano’s en zelfgekleide asbakken (dank Betty, ze staan goed naast het eveneens door jou gekleide bestek) worden met de uiterste zorg benaderd en behandeld, en ook de busladingen vrouwelijke fans, met al hun vrouwelijke lichaamsdelen, voorzien wij met liefde van handtekeningen en vunzige teksten. Dank allen.

Toch voelen wij als redactie dat we u, als uitzinnige fan, tekort zouden doen met een dankwoord alleen. Een simpel ‘dank’ staat natuurlijk in geen contrast met de dozen vol chocoladen afgietsels die u ons al heeft doen toekomen. En dat niet alleen: de redactie heeft zelfs vernomen dat sommige lezers in hun euforie spontaan in vreugdevuren zijn ontbrand. Dat moet beloond worden en daarop is de redactie in conclaaf gegaan. Tijdens een speciale zitting passeerden verschillende dankbetuigingen de revue: kaasassortimenten, wijnproeverijen, tosti-ijzers, warme steenmassages, een kuub grind, bankstellen, telefoons, het in groepsverband bijwerken van de bikinilijn, een jaarvoorraad aan kokosmacronen, nepcactussen, een skivakantie, preventieve griepprikken of zelfs een intiem concert van Dries Roelvink. Geen van deze voorstellen heeft het echter gehaald; dit tot grote teleurstelling van Claudio Beerschot, die nu naarstig op zoek moet naar andere manieren om intiem te zijn met Dries Roelvink. Toen bleek dat geen van al deze voorstellen voldeed, wierp redactielid Thomas de Looier zich uit pure wanhoop op de hardhouten vloer en sprak spartelend de verlossende woorden: “laat die lezers het lekker zelf bedenken!”. Joop den Toonder, voor het eerst sinds het begin van de zitting opkijkend van zijn glas zelfgestookte wodka, veinsde een intelligente blik en zei, na een dramatische maar net iets te lange pauze: “Ja. Ja!”

En terwijl Joop den Toonder niet lang daarna kokhalzend boven het toilet hing, besloot de rest van de redactie dat de enige gepaste dankbetuiging gevonden was. Daarom, lieve lezer, nodigt de redactie u van harte uit uw zelfgeschreven stukken in te sturen voor publicatie op/in Met Man en Muys. U weet: geen grotere eer dan een vermelding op/in Met Man en Muys, behalve dan misschien een stevig potje modderworstelen met Kirsten Dunst, of een vermelding op diezelfde Kirsten Dunst. Bij deze willen we u dan ook oproepen uw stukken te sturen naar de bekende of onderstaande adressen, of naar redactie@manenmuys.nl. En wie weet treft u uw zieke hersenspinsels binnenkort tussen de huzarenstukjes op/in Met Man en Muys.

Met dankbare groet en een zeer ferme handdruk,

De Redactie
De Redactie voor de redactiekamer. Van links naar rechts: Joop den Toonder, Claudio Beerschot, deur van de redactiekamer, Thomas de Looier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *