Tententest

Onlangs ori├źnteerde ik mij op een tent. Een lichtgewicht trekkerstent, wel te verstaan, om een eventuele vakantie met de redactie zonder doorweekte nachten of verzakte rugwervels te kunnen overleven. Ik ben toen naar een grote kampeerwinkel gegaan om wat tenten in het echt te aanschouwen en hopelijk de knoop door te hakken over welk rudimentair huis ik uiteindelijk op mijn rug mee zou dragen. Na enkele rondjes kuieren en observeren, kwam een nogal prangende vraag op: hoe test je eigenlijk een tent voordat je ‘m aanschaft?

In tegenstelling tot Thomas ben ik geen oorspronkelijke, doorleefde kampeerder. Natuurlijk heb ik als rechtgeaarde Nederlander de nodige uurtjes campingervaring, maar dat wel in de relatieve luxe van een caravan. Van tenten en toebehoren weet ik dus nagenoeg niets. Maar ik trof mij nu desondanks wel in een grote hal vol tenten, met de taak het kaf van het koren te scheiden. Alleen hoe? Niet gehinderd door enige kennis of ervaring ben ik toen in enkele tentjes gekropen, in de hoop dat die actie er professioneel uit zou zien en erop vertrouwend dat mij ondertussen verdere onderzoeksmethoden zouden invallen. Helaas, na wat ritssluitingen openen en sluiten en een aantal maal languit gaan liggen en weer rechtop gaan zitten was ik wel door mijn grondige tent-test-idee├źn heen. Ik nam nog wat foto’s en ben toen weer naar huis gegaan.

Ik ben de eerste die zal toegeven dat je altijd een gok neemt bij de aanschaf van producten, dat je nooit kunt weten hoe die spullen in het gebruik zullen zijn of reageren. Ik houd het echter voor redelijk om een paar testjes uit te voeren voordat je iets koopt. Alleen hoe doe je dat met een tent? Die staat strak als een snaar opgesteld in een droge warme hal, terwijl je de tent in de praktijk altijd zelf moet opzetten in zeikregens en kniediepe modder. En dat is nog los van het feit dat je in de kampeerwinkel redelijk goed gemutst bent, en in de vrije natuur pissig en hongerig.

Op hoop van zegen dan maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *