Je ne regrette rien!

Russen lijken de stereotypen toch vaak te bevestigen. Het nieuws rondom Russen gaat vaak gepaard met vrachtwagenladingen wodka. Begin deze maand bevestigde diplomaat Dmitri Borodin het cliché opnieuw. Hij werd dronken zijn huis uitgesleept, niet omdat je thuis niet dronken mag zijn, maar omdat hij zijn kinderen in gevaar bracht. Moeder had intussen vier auto’s geramd en sliep haar roes uit in het ziekenhuis en in de verhoorkamer op het politiebureau. Dit kon niet door de vingers worden gezien! Dmitri en zijn vrouw zijn immers onschendbaar, zijnde diplomaten. Poetin was boos. Onze minister Timmermans moest sorry zeggen.

Dat deed hij, zoals een echte Nederlander dat doet. Sinds ons land niets meer voorstelt (en dat is toch al ruim 200 jaar) handelen we zonder ruggengraat. Wanneer een bullenbijter als Poetin wil dat wij sorry zeggen doen we dat natuurlijk. Timmermans, echter, is een stiekemerd. Dat wisten we al na het “uitlekken” van zijn e-mail aan de fractieleden van de PvdA. Deze e-mail wordt door velen als de directe aanleiding van Cohens val gezien. Timmermans was de zelfbenoemde Brutus van Cohen en lijkt de macht van zijn computertje te kennen. Achter zijn PC verandert de brave minister in een rebel op sokken.

Op sokken omdat hij het niet waagde om daadwerkelijk op zijn excuses terug te komen. Dat was waarschijnlijk ook niet goed geweest. Hij deed het stiekem en plaatste een filmpje van Edith Piaf, “je ne regrette rien!”. Poetin is waarschijnlijk geen facebookvriend van Timmermans. Daar hoefde hij zich dus geen zorgen om te maken. Het is als sorry zeggen met gekruiste vingers, als sorry zeggen en dan snel “maar niet heus” mompelen. Timmermans is een Nederlandse rebel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *