Terugkomst

Enkele weken geleden werd er op deze site vermeld dat het al enige maanden terug was dat Thomas en Claudio op de redactie gespot waren, en dat zij het reilen en zeilen van dit bastion van beschaving aan de arme Joop overlieten. In de postscriptum van datzelfde bericht stond al geschreven dat Thomas zijn bakkes weer in de MMeM-loods had laten zien. Ook Claudio is ondertussen terecht en heeft de nobele taak van volksvermaak, miseducatie en het zaaien verdeeldheid weer opgepakt.

Het was een koude avond. Joop was druk met het indexeren van zijn theezakjes en Thomas had juist zijn Nepalese adoptiezoon, Chandra, de fijne kneepjes van de corveedienst bijgebracht. Plots klapt de deur naar het toilet open en komt Claudio naar buiten gestapt. “Ik zou het komend half uur daar even uit de buurt blijven.” Joop kijkt verstrooid op en laat van schrik de kist rooibos-bosvruchten uit zijn handen vallen. Thomas geeft Chandra een klap in het gezicht. “Daarom zeg ik ook; gebruik extra sterke toiletreiniger.” Claudio strompelt naar zijn typemachine en begint zonder nog iets te zeggen op het toetsenbord te kloppen.

“Waar kom jij vandaan?” vraagt Joop.
“WC,” bromt Claudio.
“Ga je nu beweren dat je daar de laatste twee en een halve maand gezeten hebt?”
“Hmmhmm.”
“Dat ken ik wel,” aldus Thomas.
Joop ziet in dat hij geen helderder antwoord uit Claudio gaat krijgen en laat het maar rusten. Hij is allang blij dat hij niet meer alleen is voor het dobbelspel tijdens Sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *