Chocolade-ijs

Lekker likken of sabbelen (in feite binnensmonds likken) is in veel gevallen beter dan kauwen. Kauwen is voor de ongeduldige eter. Ik ben zo’n ongeduldige eter, die steevast begint te kauwen op het moment dat voedsel in zicht komt. Vaak valt het niet zo op omdat er maar weinig mensen zijn die aan een frikandel of cracker likken, maar als er bijvoorbeeld groepsgewijs ijsjes worden gegeten val ik op.

Bij waterijs hap ik en kies ik dus voor onmiddellijke maar korte bevrediging. Bij Cornetto’s begin ik onderaan en bij softijsjes vraag ik om de discodip. Daarom is chocolade-ijs de beste uitvinding sinds laxeermiddel. De substantie van chocolade-ijs is brij-achtig, opdat je er net niet op kan kauwen. Het is echter ook te dik om op te drinken. Soms zitten er ook nog stukjes chocola in waarop je dan zou kunnen kauwen. Kortom, een dikke voldoende voor chocolade-ijs.

Thomas likt aan een ijsje en bemerkt dat alles klopt

Thomas likt aan een ijsje en bemerkt dat alles in orde is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *