Wegwerpbekertjes

We kunnen er kort over zijn: plastic wegwerpbekertjes zijn klote. Ga maar na: altijd als je zo’n wegwerpbekertje vult met een warme drank, is het bekertje zelf meteen te heet om nog vast te kunnen houden. Waarmee direct de functie van het bekertje komt te vervallen. Dat duurt nooit lang, want de bekertjes zijn slecht geïsoleerd, en dan is de hete drank alweer koud. Het komt erop neer dat je ongeveer 30 seconden hebt waarin de temperatuur aangenaam en de drank drinkbaar is. Dat is als je geluk hebt. Toen ik onlangs in al mijn naïviteit probeerde heet water in zo’n bekertje te gieten, vervormde het hele bekertje namelijk. Het was als drinken uit een opengewerkte druipkaars. Handig hoor. Maar dat is nog niet alles. De bekertjes komen altijd uit van die ellendige koffiemachines, waar steevast godsgruwelijk smerige koffie uit komt. Het apparaat hier op de redactie braakt bijvoorbeeld een soort dikke substantie uit die nog het meest weg heeft van het uitgekookte aftreksel van een schoorsteenveger. Gelukkig is het bekertje zo klein dat je amper doorhebt dat je iets in je mond hebt. Je proeft hooguit een subtiel maar walgelijk bittertje. En dat allemaal door die verdomde plastic wegwerpbekertjes. Nee, doe mij maar een grote, aardewerken mok met een foto van Beatrix’ en Claus’ 25-jarig huwelijk erop.

4 Thoughts.

  1. Uw collega Thomas gebruikt ze met regelmaat. Als ik hier nu zou verkondigen nog nooit iets lekkers te hebben gedronken uit het betreffende voorwerp, dan zou dat hem presumptief schaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>