Frontier Ruckus – The Orion Songbook

In Michigan is 245 vierkante kilometer gereserveerd voor het kweken van kerstbomen. Amsterdam, maar dan alleen kerstbomen. Wat een feest. Dat maakt de Michigan een van de drie belangrijkste leveranciers van kerstbomen. Maar Michigan is niet alleen goed in het kweken van kerstbomen, ze kunnen daar ook nog eens heel erg goed musiceren. Dat wist de redactie al sinds het eerste album van Sufjan Stevens. Nu, echter, na lang speuren heeft vooraanstaand redactielid Thomas de Looier een nieuwe muziektip voor u, ook weer uit Detroit afkomstig. Frontier Ruckus.

De Looier luistert nu al een paar dagen naar de rauwe ‘folk’ van de bebaarde muzikanten en baardeloze dame. Matthew Milia en Anne Burch, zangvogeltje, brengen hun teksten puur en in heerlijke Amerikaanse taal. Dit weten zij te doen terwijl er trompet, drums, gitaar, banjo en zingende zaag doorheen spelen. Muziek voor bij het kampvuur voor de tent, of muziek voor de dromers onder ons. Wanneer u droomt, droom dan van de meren en bomen in Michigan. Loop door Amsterdam en stelt u zich voor hoe alle gebouwen zijn vervangen door kerstbomen. De Looier vindt in elk geval dat een ieder die met een zaag muziek poogt te maken, het verdient om serieus bekeken te worden. The Orion Songbook is een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>