Koude voeten weer

Op de redactie is slechts een houtkachel. We voeren hem de balken van de vliering. In de zomer was de leegstaande loods waarin wij toeven aangenaam koel, maar nu de winter zich heeft aangekondigd zitten wij bibberend achter onze typemachines. Er ontbreken ruiten en dakpannen. Ook dat was niet zo erg in deze betrekkelijk warme en droge herfst, maar nu Joop de eerste wolkjes condens in zijn handschoenen blaast weten we dat de winter zwaar zal zijn. Als de horrorwinter, waar Duitse en Engelse weerstations van reppen, werkelijk aanbreekt zal de redactie op zoek moeten naar een nieuwe kachel of onderkomen. Bovendien heeft Joop zich de houtkachel toegeëigend, niet geheel oneerlijk daar hij hem ook gevonden heeft. Voor mij betekent dat dat ik weer maandenlang met koude voeten zal moeten werken. Daar moet toch iets tegen te doen zijn.

Tijdens een uitgebreide zoektocht op het internet vond ik geenszins bevredigende oplossingen. Pantoffels helpen niet. Teiltje met warm water; er is geen warm water op de redactie afgezien van de hete drab uit het koffiezetapparaat. Een pantoffel die elektrisch wordt verwarmd en waar je met twee voeten in kan is de beste oplossing op het internet, maar nog steeds niet zaligmakend. Ik kan niet werken als ik het idee heb dat ik vastgebonden ben. Bovendien druist het onvrijheidsideaal achter deze uitvinding volledig in tegen de principes van Met Man en Muys. Het kan zijn dat pragmaticus Claudio er aan toegeeft, maar ik verdien en wil beter.

Dat verlangen en de snijdende kou brachten me terug naar een verleden van schoenen met lampjes in de zool. Als je hard stampte flikkerden de lichtjes in allerlei kleuren. Dat was stoer, paste bij kerst en bij de winter. Je ging er harder van rennen, vaker van dansen en hoger van springen. Deze schoenen hebben voorkomen dat onze generatie dik werd, doodongelukkig was en ten onder ging aan verveling. Graag zou ik de handen ineenslaan met uitvinder van deze vooruitstrevende schoenen. Ik vond hem in de Scapino. Ik vroeg hem of wij geen kleine kacheltjes konden inbouwen in deze toch al zo geavanceerde zolen. Kleintjes maar, want als je voeten warm zijn heb je het niet meer koud.

Met Man en Muys presenteert de nooit meer koude voeten schoen!

Man en Muys schoenen met verwarmingselement

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *